Lees hier over de mogelijkheden als je een huis door erven in bezit krijgt. Voor sommigen is zo’n extra woning een uitkomst, voor anderen eerder een last en besluiten om het huis uit erfenis te verkopen. Lees in deze blog enkel tips over wat te doen als je een woning door erven verkrijgt.

Huis uit erfenis verkopen

Er vanuit gaande dat de woning niet dat lot uit de loterij is, dus geen lief klein huisje op de Veluwe of dat appartement in Zandvoort, want dan kun je het beter aanhouden als tweede huis. Anderzijds er ook vanuit gaande dat de verkregen woning geen krot is in krimpgebied, want dat krijg je het verhaal dat het beter is om een erfenis te weigeren. In deze blog gaan we van de middenmoot uit, een woning best aardig onderhouden en met de mogelijkheden voor een koper om er iets van te maken. Als je dan besluit om het huis te verkopen dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan besluiten om de woning snel af te stoten door in zee te gaan met een vastgoedhandelaar. Dat bedrijf koopt het pand en probeert het dan met winst door te verkopen. Deze mogelijkheid is ideaal als het pand niet in de regio staat als waar je verblijft, je hebt een volle agenda door werk of het runnen van een bedrijf, want je bent dan in één keer van het pand af. Mocht je wel de tijd en de mogelijkheid hebben, en het pand wil je voor de heersende huizenprijs verkopen, dan is het huis verkopen via een makelaar een optie. Dit kan eveneens snel gaan, maar ook lang duren.

Andere mogelijkheden

Een enkele keer overvalt het. Onverwacht verkrijg je een woning door erven en je hebt van tevoren niet nagedacht wat je met het pand wil. Je kunt dan tijd winnen door het huis als antikraak te verhuren. Dat geeft financieel geen winst, maar je kan rustig bij jezelf ten rade gaan wat je wil. Mocht je besluiten om het pand niet te verkopen, maar je wil het in goede staat houden, dan is onderverhuren via een bedrijf een goede oplossing. Bijvoorbeeld makelaars in de grote steden hebben vaak naast koop en verkoop ook verhuur van appartementen en andere woningen. Daar zit een hele service omheen, je hebt dan geen omkijken naar de door erven verkregen woning.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.