Ook met deze gekke tijden zijn er weer zat schoenentrends voor de winter van 2020. Er zijn weer tal van leuke trends die we dit jaar voorbij zien komen. Van de zomer hadden we nog de gekke Crocs hype terwijl we nu weer wat andere hypes voorbij zien komen. Een hype is helemaal bijzonder en hadden we eigenlijk helemaal niet meer verwacht. Andere trends zien we eigenlijk ieder jaar wel weer terugkomen. Zonder verder gedoe wil ik je nu graag meenemen in de trends van deze winter. Dus hierbij drie trends die mij zijn opgevallen voor aanstaande winter.

Vierkante schoenen

Natuurlijk niet voor iedereen en ja, je moet er een beetje van houden. Maar vierkante schoenen zijn weer helemaal nu en hip. De schoenen met vierkante neus kennen we nog van jaren geleden in de wilde jaren 80, maar zijn nu dus weer helemaal terug. Denk hierbij aan nette veterschoenen met een vierkante neus of hakken met een vierkante neus. De schoenen die een diepe nadruk hebben achtergelaten in de jaren ‘80 zijn dus weer helemaal terug. Of de trend echt zo groot wordt als nu voorspelt is natuurlijk even afwachten, maar het lijkt erop alsof we dit jaar allemaal met vierkante schoenen gaan lopen.

Wandelschoenen

De volgende grote trend van deze winter zijn de comfortabele en warme wandelschoenen. Dit is natuurlijk niet zo vreemd, wat elk andere vorm van vermaak is door Corona een stuk lastiger geworden. We zijn met zijn allen meer gaan wandelen en bij wandelen hoort nu eenmaal een goed paar schoenen. Hierbij mogen de schoenen best een beetje hip zijn. Zoals ook vorig jaar zijn de Dr. Martens schoenen nu helemaal hip. Deze schoenen hebben trouwens best een leuke geschiedenis. Wist je dat Dr. Martens schoenen zijn gemaakt door een legerarts? Toen hij tijdens een ski ongeluk zijn enkel kneusde had hij goede schoenen nodig die veel steun gaven. Zo heeft hij de Dr. Martens schoenen ontwikkeld. Wanneer je stukken op die schoenen kunt lopen met een gekneusde enkel, loop jij er waarschijnlijk ook heerlijk op.

Comfortschoenen

De laatste trend die wij hebben gespot zijn comfortschoenen. Comfortschoenen zijn schoenen met een breedtemaat. Deze schoenen hebben dus een bredere leest waardoor de schoenen vaak sneller goed zitten. Een goede schoen met breedtemaat zorgt er daarnaast voor dat je beter kunt lopen en sowieso beter loopt. Er zijn niet heel veel schoenenmerken meer die goede schoenen verkopen met een breedtemaat. Denk hierbij aan Xsensible, Nubikk schoenen en Gijs schoenen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.